Först ut ett mousserande på chenin blanc från Vouvray. Massor av grönska och mineral i ett källarutrymme, i princip ingen frukt. Väl snipigt och dominant syra. Kort i smaken. Kul att ha provat men inget att skriva hem om, producent och år okänt då intresset för denna lirare var tämligen lågt. 0
Härnäst kommer Pithon-Paillé Anjou -08 som serveras ur ett stycke magnumbutelj.
Kanariefågelsgul vätska i glaset, drag av honung både visuellt och nasalt. Massvis av passionsfrukt i honungsvirvlarna, rund och jättefin nos. Pigga och fräsa syror. Viss alkoholhetta och beska. Ringer kvar bra, delvis via etanol. Serveras tyvärr lite för varmt men ack så gott! Mycket starkt +
Michel & Stéphane Ogier, La rosine -10. Vin de pays, syrahbaserat. Blåröd i sitt utseende. Fullsmockat med kryddor, först ut julkryddsblandningen. Dissekeras sedan ned till nejlika, kanel och kardemumma. Mycket gräddig på nosen, anar gräddkola på ett charmigt och diskret sett i bakgrunden. Lite fräna rönnbär med drag mot det mörkare hållet, bär och frukt håller sig i bakgrunden. I munnen har vi bra balans där en fin syra gör mig riktigt glad, tanninerna är snarast återhållsamma. Ringer kvar bra men upplevs som väl ungt, kartigt och nästan lite grönt. +(+)
Återigen ett vin från Pithon-Paillé, 4 vents -10 presenteras till efterrätten. Även detta vin åt det mer framträdande gula hållet, en riktigt intensiv halmgulhet. Äpple, päron, apelsin och honung. Bra rundhet där syran möter upp sötman föredömligt. Jättefint! Den söta och härliga frukten finns även i munnen. +(+)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar