måndag 16 maj 2011

Colledila

Till förrätten pilgrimsmusslor med citronskum och löjrom dricks Andre Carpentiers NV champagne. Halmgul med långsamma små-medelstora bubblor. Äpple, persika, citrus och passion i en härlig doft som präglas av mycket påtaglig brödighet.Fin sprits i munnen, mineralitet och en god syra i smaken som även den innehåller citroner. Bra längd, passar lysande till maten! I nedre betygsområdet, men väl värt och lite överraskande: ++

Barone Ricasolis Colledila från -07 dricks till oxfilé med smörstekta primörer, jordärtskockspuré och rödvinssåsdränkta stekta trattkantareller. Direkt toköppen med intensivt djup blåröd färg. Fruktigt med svarta vinbär och svarta hallon vilka båda blivit duschade i rom. Viss eldighet, härlig doft av ny skinnjacka, körsbär och rejält ekad på ett ok sätt. Går verkligen till sig allt eftersom timmarna går, blir mindre som en väl kraftig bomb genom att bli mer tyglad och integrerad. I munnen rejält fylligt, bra balans där syror möter upp omogna (men sköna) kraftiga tanniner på ett bra sätt. Tydligt ekad (också på ett ok sätt) även i smaken, stannar kvar riktigt bra i munnen! Känns väl mainstream överlag, men fan så gott! ++(+)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar