Provas för andra gången på kort tid.
-96 Vattnigt rejält brun i kanten. Blommig kirsch med lite kola. Jordgubbar mest framträdande i doften, lite salmiak och lite tjära. En liten ros tittar också upp efter ett tag, punsch? Peppar! Mineralitet i form av järn från hemoglobin. I munnen höga syror och helt nedmalda tanniner. Når snabbt max, sen tappar vinet fort i munnen, får dock ingen riktigt ihålig mitt. Ringer dock kvar länge i en metallisk smak. Inget matvin, men gott på egen hand. Då det inte hänt så många gånger är det kanske det häftiga i att dricka ett moget vin som får mig att sätta: ++
-97 Samma färg och utseende som -96:an. Jordigaste jävla källaren någonsin. I källaren finns en helt enorm armé av snittblommor, överdrivet starkast luktar de röda rosorna! 0 frukt hittas under de 4 timmarna vinet får i glaset. En kort period anas gröna sparrisar i vinet. I munnen tama men höga syror. Tanninerna är minst lika nedbombade som i 96:an, rosor fyller förutom näsan även hela munnen. Kortare än övriga viner. Tråkigt med en trolig svag korkdefekt då det var så gott senast. 0
-99 Vackert rött med tegelkant och en yttepytte strimma av blått. Här har vi (åtminstone i jämförelse med övriga viner) ordentligt med frukt åt de blåröda hållet. Frukten fullkomligt dränks i brynt smör, jag gillar't! Mogna jordgubbar, violpastill och en klick tjära ackompanjerar. En timjanskvist är det sista som dyker upp i näsan. I munnen höga syror och mogna fina tanniner som inte skulle utvecklas men klara något år till. Hänger kvar mycket bra i munnen, den ordentliga eftersmaken präglas av en del ek. Lysande med och utan mat!!! +++
-96 Är starkt på väg ner, bör drickas snart. -99 är i dagsläget helt lysande, bör även den drickas snart då den inte kommer vinna några extrapoäng med några år till på nacken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar