lördag 18 augusti 2012

Manchester United


Joseph Drouhin, Chassagne-Montrachet 2009 har en gyllene och inbjudande ton. I nosen är vinet direkt öppet med en hel del exotiska drag och mineraler. Det exotiska består främst i persika, här finns även en del päron. Rund och fin doft där eken finns, är snygg och är fint inbakad.
Riktigt bra balanserat, fylligt med pigg syra som balanserar upp det feta som lätt annars kunnat bli för kvalmigt i detta vin. Fin längd med härlig syra och sten. ++


Manchester United N.V., inköpt av min närmsta härliga vän för 7 år sedan i Spanien för ca 10€. Har lagrats stående i ett skafferi. Misstänker att någon köpt ett 1-2€ vin, avlägnsat etiketterna för att sedan måla dit Uniteds logo med lite fina färger. Nu jävlar åker vi.
Rött med ganska kraftiga bruna inslag. Liiiiite frukt finns bevarad men det mesta i doften är våt karton, smutsig källare, mögel och Madeiravin.
I munnen surt, inte en enda tannin kvar. Medel eftersmak med lite sunkiga och snuskiga drag. Vi har svårt att sätta i oss mer än 1-2 munnar. Jag fruktar inte för mitt liv men detta är inte särskilt gott, däremot jävligt festligt och kul. Kommer ej köpa på mig om det hamnar färdiglagrat i BS. --

1 kommentar:

  1. Hehe, låter som en sedvanlig United-upplevelse... helt utan klass ;-)

    SvaraRadera