torsdag 19 januari 2012

Cascina Ballarin

Filmen Bottle Shock skall ikväll avverkas efter en pasta på pilgrimsmusslor och Serranoskinka. Chateau Montelena och en liten Montebello vore väl optimalt, jag får hålla till godo med Leth's Grüner Veltliner och en Barbera d'Alba -06 vid namn Pilade från Cascina Ballarin.


Barberan visar sig rubinröd med både bruna och blå toner. Nagellack, brunfarin och gödsel är det första som når N. olfactorius. Röda fina hallon, kakao och en aning snabbt avbränt virke dyker upp, ekbehandlingen kommer först fram efter 1-några timmar i glas.
I munnen är vinet slankt och snyggt som jag vill ha min barbera. Härlig något uttorkande syra, tanninerna håller sig i bakgrunden och är perfekt nedmalda och sköljer runt gracilt och fint i munnen. Längden är riktigt bra med härliga nagellacksstick och härlig syra. Eken gör sig endast svagt påmind förutom som lite svagt bränt i doft och i sen mittsmak. 12 månader i ståltank, 6 i ekfat. Riktigt härligt hantverk utan att vara alltför stort och komplext. Mynnar ut i perfekt moget och lysande matvin inköpt för 150 DKK i Fredrikshamn. ++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar