onsdag 7 mars 2012

Roagna och Grahams portRoagnas Dolcetto d'Alba från -07 provas som så många gånger förr. En liten chansning att spara ett bra gäng Dolcetto i några år, framförallt då den är/var så lysande god i sin ungdom.
Den blåa nyansen är nästan helt väck vid det här laget.
Först av alla dofter dyker väl mogen och jäst frukt upp, inte så trevligt. Flyger iväg efter cirka 30 minuter. Nu finns här istället en härlig symbios av röd och mörk frukt. Läder, lite nagellack och calvados.
Som vanligt träffsäkert lätt i munnen, syran är hög och mycket härlig. Tanninerna där bakom är diskreta och fina som själva fan. Bra längd, intermittent viss beska i eftersmaken. Bra! Men som tidigare konstaterat upplever jag att vinet är ämnat för konsumtion senast 2011. +

Graham's late bottle vintage -06 är ett mycket opaquet blå-rött vin. Fullt ös från början med aceton i spetsen av en kemilåda. Där bakom kommer brandy, cognac och romrussin fram. Mörk bärighet och svagt blomster. En hel del etanol men ändock ganska inbjudande doft. Runt och fint i smaken, en touch av kakao. Ringer kvar bra, spritigt men ganska gött. Bra sällskap till bao, men inte något jag köper igen då sprit och kemi var väl dominanta och tog kål på frukten ganska effektivt. Borde bli bättre i framtiden. (+)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar