fredag 4 januari 2013

Fischers Fritz

En liten lunch på 2-stjärniga Fischers Fritz i Berlin. Aldrig hört talas om restaurangen innan, hur fan vi hamnade just här av alla finare ställen i Berlin är högst oklart.Hans Wirsching, Silvaner Kabinett Trocken 2011 är ett mycket ljust vin som serveras till rökt ål, pepparrot, äppelgelé samt lufttorkade äppelskivor. Tydliga inslag av gurka och gröna äpplen. Fruktigt vin där ljus ananas och en gnutta mineral hittar fram efter ett litet tag i glaset. Överlag härlig doft.
I munnen en hel del päron, viss obalans med alkoholstick och något för låg syra i min smak. Inte heller imponerande längd. Mycket fin doft men ganska tråkigt. Passar dock minst sagt ypperligt till maten. +Heyl zu Herrnsheim, Brudersberg Riesling Grosses Gewächs 2010 är klart djupare i färgen med lite bärnstensdrag och kanariegult. Direkt vidöppet med en stor doft. Fruktigt genom mango och annan härlig mogen frukt. Drag av botrytis. Överlag mycket blomster, främst genom blad från ett varmt och snyggt apelsinträd. Hint av petroleum, i övrigt inga riktiga mognadstecken. Jättefint i näsan!
I munnen härlig attack av ovan nämnda blomster, hög och skarp citronpräglad syra. Runt, balanserat och nektarliknande. Stannar kvar otroligt bra med bland annat saffran och är ljuvligt till maten som består av hummer och räkor i sin egen fond under blommor och kål. Svagt +++A. Christmann, Langenmorgen Riesling Grosses Gewächs 2011 hälls upp och är ljust gul. Frisk doft med tydlig mineralitet. Gulvita citrusar samt annan frukt. En gnutta fläder och en stor fet näve anis.
Friskt, rent och även i munnen påtaglig mineralitet. Riktigt bra, stannar kvar länge. ++

De 2 senare vinerna tas in som små smakprov för senare drickas till varmrätten. Christmann får stryka på foten varpå anteckningarna från det vinet är något mindre omfattande. Överlag lämnar jag restaurangen och Berlin med ett mycket gott intryck. Inte minst på basen av en trevlig och kunnig sommelier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar