torsdag 20 december 2012

2009 Ridge Estate Cab


2009 Ridge, Estate Cabernet Sauvignon från Santa Cruz mountains köps in utan att ha testats då jag upplevde -08 som helt lysande. Lugnande och glädjande besked dök upp från Frankofilen häromdagen, kul! Äntligen dags för mig att testa. Vinet står jag för och det ingår i tävlingen hemliga flaskan, jag öppnar vinet på Måndag men har inte möjlighet att prova förrän på Onsdag på basen av jour.

Djupt lyxigt rött. Direkt ur glaset en härlig os av svartvinbärssaft och nickel med cassiskaraktär. Kryddor, ljus tobak och viol återfinns i glaset, bra uppbackat av en riktigt fin trähantering med rent virke och härlig fudge. Koncentrerat och ganska stort i doften. En del volatila drag med lösningsmedel utan att alkoholen (13,5% enligt flaskan) visar upp sig det minsta. Inte det minsta syltigt. Svalt men fruktigt intryck.
Kryddigt och härligt även i munnen. Tanninerna är riktigt goa dag 3, absolut påtagliga men fint uppvägda av syran. Mineraler dyker upp mot slutet. Vinet stannar kvar bra länge i munnen. Lysande gott, klart mer drickvänligt idag jämfört med föregående årgång där tanninerna var lite hårdare. Betyget i överkant. +++

Hårklyveri vilken av de årgångar jag testat som är bäst, men jag håller nog föregående år något högre. Kanske det blir ändring på det då jag provar nästa -09:a och får följa den från dag 1. Tack för att ni importerar Vinunic!

5 kommentarer:

 1. Yes! Som sagt, lite hårklyveri vilken årgång som är bäst. Om tio år tror jag nollåttan är bättre, men närmaste åren är frågan om inte 09 bjuder mest charm. Bäst att köpa båda ;-)

  SvaraRadera
 2. Så sant som det är sagt. Tur att jag i alla fall köpte någon ströflaska 08 innan de tog slut.

  SvaraRadera
 3. Ok. Har bestämt mig. Jag skall ge USA en chans till och prova detta vid tillfälle. Ni kan ha övertygat mig.

  SvaraRadera
 4. Gört! Har själv blivit besviken gånger flera, just detta vin i tidigare tappning var det som fick mig på fall.. Till en, under omständigheterna, vettig peng.

  SvaraRadera
 5. Hej Castor

  Jag skulle behöva komma i kontakt med dig angående en mobilapp som jag utvecklat och Castor är med i den.
  Maila mig på deeplay@hotmail.com

  Jag kunde inte hitta någon kontaktinfo på sidan så jag tar det här.

  Mvh
  Martin

  SvaraRadera