söndag 13 september 2009

Chateau labadie 2005

Dekantering äger rum kring på eftermiddagen. En sluten doft med toner av svarta vinbär visar sig snabbt. Doften utvecklas relativt mycket under den första timmen i karaffen; toner av mörka bär, fuktig källare och svag ceder tittar fram.
Efter ytterliggare 2 timmar är det mesta som bortblåst, en förnimmelse av svarta vinbär finns kvar, i övrigt svagt blommigt men mest grönska.

Vinet smakas aldrig av förrän förrätten är klar, till en sparris- och champinjonrisotto skämmer labadie inte ut sig. Glaset ser ut att innehålla en blandning av arteriellt blod och hallonsaft. I munnen hittas de svarta vinbären igen, dock inte på något sätt dominerande i detta friska vin med något spretiga tanniner och lätt utstående syra. Något kort men gott!
Vinet smakas även tillsammans med dagens huvudrätt, tournedos med hasselbackare samt murkelsås och en sås gjord på kantarell/fårticka. Till en början angenämt men faller relativt platt och försvinner snabbt ur min mun. Labadie står ej upp emot maten och blir tyvärr något intetsägande. Inte en total felträff men ej heller en matchning värd rekommendation. +

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar