lördag 26 september 2009

Cuvée Vatican 2007

Ett, tu, tre. Chateauneuf-du-pape - Cuvée Vatican 2007 hälls upp i bägaren.

Till ett stycke mörad entrecôte, sparrissallad samt hemgjord bearnaise skall denna lilla lirare få presentera sitt sanna jag. Utan några ritualer av det mystiska slaget dekanteras och serveras vår vän. Under dekanteringen förnims en smått obehaglig jästdoft, något som lyckligtvis är som bortblåst efter själva proceduren (är det jag som luktar?).
I näsan idkas det älskog! Inbjudna till kalaset är en kompott av röda bär med hallon i spetsen och en liten ensam ek. Den erkände slagskämpen cassis tittar förbi oinbjuden, dock endast för att lämna scenen lika snabbt som han kom. Kommentatorn smiter in och beskriver akten som "tung, järnhaltig, etanolrik och fruktig".
Efter denna härliga akt skall det smakas. Vi har torra och trevliga tanniner, mot dessa svarar syran svarar upp på ett bra sätt. Bra tryck i mitten med en ljuv hallonsmak, dalar tyvärr bort litet för fort. I dagsläget något för krutig med utebliven önskvärd komplexitet. Doften överträffar onekligen smaken. Jag kommer ej köpa fler flaskor av just denna lirare då den ligger något för högt i pris kontra vad som levereras smakmässigt. Dock är detta onekligen ganska bra skit, skulle nog bli något bättre efter några år hos Fritzl. +(+)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar