söndag 9 december 2012

Tant Anci och fröken Sara


Marimar Estate, Pinot Noir La Masia Don Miguel Vineyard 2008 beställs och hälls upp i glaset. Klart rubinrött med mycket driskret blå kant. Direkt öppet med mörkare frukt som är både syltig och färsk, främsta frukt i fokus är plommon. Där bakom kan lite rödfrukt skönjas, främst via syrliga lingon. Fat genom halvfint läder. Riktigt charmig med fruktfokus, visst fan finns det mer komplexitet att önska men det är ack så inbjudande.
I munnen härlig blåfrukt och mycket påtagliga (med tanke på druva) varma och ekextraherade tanniner. Apelsinliknande syra som balanserar upp ok, hade kunnat vara högra i min mening. Ekprägeln går på en tunn linje mellan att vara ok och för kraftigt tilltagen. En gnutta hetta av alkoholen och julkryddor kommer fram i svansen som är härligt rund och har både trevlig karaktär och längd. Betyget är generöst men jag kan inte låta bli då lite bröd och ost rundar av vinet väldigt fint. ++

Hade jag satt detta vin blint? Nya världen, antagligen. Pinot Noir, fan tveksamt.

Sammanfattningsvis trevligt, charmigt men ganska enkelt. Blir det en beställning på SB för 299:-? Knappast. Men gärna att jag köper ett till glas på mysiga caféet/restaurangen Tant Anci och fröken Sara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar